ИМА ли шта теже од стрепње за живот сопственог детета? – питају огорчени житељи Новог Насеља код Липљана и села око Грачанице на централном Космету, где је у последњих неколико месеци забележено више напада и покушаја киднаповања српске деце. Последњи инцидент догодио се пре неколико дана, када су непознати нападачи покушали да отму петнаестогодишњег дечака Н. А. из Новог Насеља, већински српског насеља надомак Липљана.

– Дечак је кренуо да избаци ђубре, када се на путу иза њега створио црни „голф“ без регистарских таблица. Један од путника у возилу је на српском језику, уз претњу ножем, рекао дечаку да уђе у аутомобил. Срећом, у том тренутку из супротног правца наишао је Србин у аутомобилу, који се зауставио и почео да виче и да дозива помоћ, после чега су нападачи побегли – каже за „Новости“ Златко Лазић, председник Привременог органа општине Липљан.

Родитељи Н. А. не желе да говоре о инциденту, забринути за дечакову безбедност, као ни родитељи недавно нападнутих девојчица у Грачаници и селу Радеву.

Надам се да ће полиција коначно почети да ради свој посао и да ће се безбедност побољшати – каже Лазић.

Да је неопхдодан ефикаснији рад полиције на овом подручју сматра и Владета Костић, председник општине Грачаница, на чијем је подручју на готово идентичан начин забележено неколико напада и покушаја отмица српских девојчица које су нападачи пресретали аутомобилима. Како каже, најтеже је у селима и на путевима који их повезују с околним магистралама. Један део Грачанице је, на срећу, покривен безбедносним камерама – истиче председник Костић.

КАМЕНОВАЊЕ

После напада на петнаестогодишњег дечака, у Липљану је забележен још један инцидент: Непознати људи су каменовали кућу Ане Радовић из овог града.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here