Свадба сина Мирјане Менковић, директорке Етнографског музеја је одавно завршена, а цех овог славља, о коме је брујала чаршија, још није плаћен

Свадба сина Мирјане Менковић, директорке Етнографског музеја је одавно завршена, а цех овог славља, о коме је протеклих недеља брујала чаршија, још није плаћен! По свему судећи, и ова, као и друге афере које јој наликују, биће „склоњена испод тепиха“, јер је Министарство културе додало „лопту“ Управном одбору Етнографског музеја и повукло се са терена.

Тако да ће УО Етнографског, а не надлежно министарство, проценити да ли је директорка прекорачила своја овлашћења тиме што је дозволила да сватови њеног мезимца део свадбеног весеља проведу у институцији којом руководи.

Можда ово и не би било необично да, по речима запослених, већина чланова УО нису у блиским пријатељско-пословним везама са директорком Менковић. Kолико ће њихова одлука бити објективна, сазнаћемо ускоро. Засада је познато да је чак и фотографисање сватова у Етнографском за све, осим за директоркиног сина, недостижан сан.

– Мирјана Менковић је приватизовала музеј откако је заузела позицију вршиоца дужности директора. Изабрала је себи подобне људе за чланове УО, што је Министарство културе, из њима знаних разлога, прихватило. И то непосредно пред расписивање конкурса за избор директора.

Избор директора био је обична шарада, УО је готово без размишљаиња одлучио да је Мирјана Менковић најподобнији кандидат – каже, за „Новости“, етнолог и универзитетски професор др Весна Марјановић, која је прошле године напустила Етнографски музеј, где је дуго година радила као виши музејски саветник.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here