Према подацима из најновијег финансијског извештаја објављеног на сајту Агенције за привредне регистре пре неколико дана, Јешићева млекара је у 2015. имала сталну имовину вредну 6,48 милиона динара, као и обртну, вредну 4,3 милиона динара, док је на залихама било робе у вредности од 1,68 милиона динара. Но, у финансијском извештају се наводи да је пословни приход млекаре у 2015. био нула динара. То је чудно с обзиром на чињеницу да је најмање један купац производа Јешићеве млекаре познат, и то ни мање ни више него КЦ Војводине.

– Овако делује као да им је Јешић поклањао млеко и млечне производе, иако су имали уговор по коме их је КЦ Војводине од њега откупљивао. Шта је онда с тим новцем ако он није прокњижен као приход кроз документацију млекаре?! – пита се саговорник „Ало!“ добро упућен у Јешићеве „послове“.

Но, ово није прва ствар која не штима у раду „Милк Републиц“. Како је „Ало!“ већ ексклузивно писао, од самог почетка постојао је низ нерегуларности, па су им тако чак и дозволе за рад биле издате под чудним околностима. Због тога је 1. априла извршена и ванредна инспекцијска контрола, након које је Управа за ветерину констатовала да се производња у објектима млекаре у Ирмову изводи у катастрофалним условима, уз бројне неправилности.

Такође, иако је управо Јешић пре три године покренуо чувену аферу „афлатоксин“ оптужујући домаће произвођаче млека да трују грађане млеком са недозвољеном количином афлатоксина у својим производима, у његовој млекари, по свему судећи, није се уопште водило рачуна о његовом присуству! То је констатовала ветеринарска инспекција. Због свега наведеног Управа за ветерину је покренула поступак против службеника који су издали решење за рад Јешићеве млекаре. Четворо службеника који су одобрили рад „Милк Републиц“ удаљено је с посла и против њих је покренут дисциплински поступак због нерегуларно издатог решења.

Ни фирма „Fruit Republic“, која се бави производњом џема, ајвара и слатког, а која је у власништву Јешићеве супруге Ружице, не ради најсјајније.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here