Прекршајни суд у Улцињу јуче пресудио да је Максимовићева крива за ударање Марије Дејановић, док је момак из обезбеђења који је вређао нашу екипу и претио јој кажњен са 250 евра

Даница Максимовић кажњена је опоменом зато што је прошлог четвртка на нудистичкој плажи Ади Бојани ударила новинарку Kурира Марију Дејановић, док је момак из обезбеђења који је вређао нашу екипу и претио јој кажњен са 250 евра.

Прекршајни суд у Улцињу јуче је донео првостепену пресуду по којој су глумица и један од припадника обезбеђења на плажи проглашени кривим. Судски процес био је знатно убрзан јер је реч о страним држављанима, па је пресуда изречена јуче, четири дана након напада на нашу екипу.

Преседан

Иако се у пракси црногорског правосуђа ретко дешава да неко ко је физички угрозио другу особу буде кажњен само опоменом, судија Фериза Ћеранић је ипак донео такву одлуку, узимајући у обзир да је Даница Максимовић то урадила из револта. Према његовом мишљењу, глумица је била испровоцирана тиме што ју је екипа Kурира усликала голу на нудистичкој плажи, па је бурно реаговала и у налету беса ударила новинарку.

С друге стране, суд је утврдио да је момак из обезбеђења, који је након инцидента претио нашој екипи, прекршио закон и угрозио њихову безбедност, па је зато новчано кажњен. Пошто је пресуда првостепена, обе стране имају право на жалбу, која би се у том случају такође разматрала по хитном поступку јер је реч о страним држављанима.

Подсетимо, Даница Максимовић је прошлог четвртка на Ади Бојани, заједно с обезбеђењем, физички напала новинарку Марију Дејановић, ударила је и разбила јој мобилни телефон. Екипа Kурира тог дана затекла је глумицу на нудистичкој плажи и фотографисала је као јавну личност на јавном месту. Максимовићеву је то толико разбеснело да је насрнула на нашу новинарку.
– Ти ћеш мене да сликаш, одакле ти право – вриштала је Даница, која је претходно од обезбеђења узела телефон који су они отели новинарки Kурира.

Претње

Обезбеђење је обрисало фотографије из њеног мобилног, уз псовке и претње: „Полупаћемо вам и апарате, и вас, и аутомобил ако још једном дођете овде!“ Потом је Максимовићева зграбила телефон и згазила га, а на питање наше новинарке одакле јој право да је бије, одговорила је:
– Наравно да имам право! Хоћеш још?!

Након двадесетак минута је позвала новинарку телефоном.
– Ако објавите фотографије, уништићу вас тужбама! Имаћете посла с јако опасним људима – поручила је Максимовићева.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here