НЕКАДАШЊА управница Спомен-дома у Режевићима и бивша посланица Демократске партије социјалиста у државној скупштини Оливера Франовић осумњичена је да је пре два дана оскрнавила манастир Режевићи код Петровца. Она је окречила фреске у црвено на посебном улазу у манастир. Полиција у Будви, по налогу тужилаштва из Котора, утврђује колика је штета направљена овим вандалским чином. Према нашим сазнањима, Франовићева је саслушана у полицији, а потом пуштена, док се чека да тужилац оквалификује тежину овог дела.

Инспектори су обишли манастирски комплекс и узели изјаве од монаха, а достављен им је видео-снимак са безбедносних камера на којима се наводно види како је више литара црвене фарбе проливено по каменом улазу и фрескама у манастиру.

Прошле године против Оливере Франовић поднета је кривична пријава у којој је писало да је свесно покушала да уништи инвентар и непроцењиво културно благо Спомен-дома којим је управљала више од десет година. Причало се да је тада Франовићева спојила неколико великих, дрвених столова и запалила ватру на улазу у Спомен-дом, која је муњевито почела да се шири ка дому и црквеној ризници с вредним културним благом. На срећу, ту се затекао стражар који је угасио пожар.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here