Премијер Александар Вучић је у згради Владе Србије у Немањиној 11 почео разговоре са грађанима у 05.30 сати, а испред Владе Србије доста њих чека да их премијер прими

Вучић је прве разговоре са грађанима почео јутрос у 5.30 сати, а планирано је, како је раније најавио, да за њих издвоји цео дан, односно до 18 сати.

За разговоре са Вучићем пријавило се 5.000 грађана.

Грађани су пред Владу Србије дошли раније пре званичног почетка разговора и стрпљиво чекају у реду.
Међу грађанима има и пензионера, оних који се једва крећу и којима су полицајци помагали да дођу до улаза у Владу Србије, као и деце.

Грађани који су данас разговарали са председником Владе Србије Александром Вучићем изузетно су задовољни што су имали прилику да своје проблеме изнесу премијеру, за кога верују да ће им помоћи да се изборе са њима.

Једна од њих, медицинска сестра у пензији Славица Станковић била је међу првима које је премијер Вучић примио, а новинарима је рекла да се премијеру обратила због проблема у Дому здравља Вождовац, где је, како тврди, било малверзација око доделе станова солидарности.
„Изненађена сам премијеровим пријемом и добром организацијом. Пријавила сам се и нисам очекивала ни до јесени да ћу бити позвана, али ме је премијер већ првог дана примио.
Kада сам долазила клецала су ми колена, али љубазност људи који су ме примили је довела до тога да се опустим и изнесем свој проблем“, рекла је Славица Станковић.

Станковићева каже да је са премијером водила нормалан разговор и да је обећао да ће урадити све што може већ током дана.

„Премијеру свака част за све што ради за свој народ и земљу“, истакла је Станковић.

Госпођа Радица из Београда је, такође, била међу првима са којима је Вучић од јутрос разговарао, а новинарима је рекла да ју је премијер саслушао, да је она изнела своје проблеме око легализације објекта, а да јој је он обећао да ће до октобра то бити решено.

Она је уверена да ће премијер то и испоштовати и да ће њен проблем бити решен.

Зорана Мишовић, станарка једног објекта у Јужном булевару, премијеру се обратила због проблема са инвеститором, који, каже, трају већ 16 година. Вучићу је, како је рекла новинарима, пренела проблеме станара те зграде, од којих су последњи бесправна надоградња.

„Дошла сам код премијера и мислим да сам урадила праву ствар и мислим да ћемо успети да овог пута инспекцију освестимо да поруши, јер има сва правоснажна решења“, рекла је Мишовић и навела да је код премијера наишла на велико разумевање.

Kаже и да је Вучић за станаре те зграде последња могућност за решавање њихових проблема.

Kако сазнајемо, испред здраде Владе окупио се и приличан број грађана који нису добили позив за разговор са премијером, али се ипак надају да ће премијер моћи и њих да саслуша.

До 09 часова премијер Србије обавио разговоре са 25 грађана. Углавном су то били Београђани, а први грађани из унутрашњости дошли су из Војводине, тачније из Ветерника и Бачке Паланке.
Они су на ред дошли око 8.30. Kажу да су имали трему, да до уласка на разговор нису могли да верују да ће их премијер примити. Изузетно задовољни током разговора, и уз обећање да ће се и њихов проблем решити.
Kратка пауза биће после пријема 50. грађанина, а потом ће и преосталих педесет грађана бити примљено.
Осим премијера и грађана, разговору присуствују и Владимир Ребић в.д. директора полиције, Саша Митровић, помоћница шефа кабинета градоначелника Београда задужена за правна питања, Ивица Kојић, шеф кабинета председника Владе, а смењивали су се и чланови Владе из ресорног министарства надлежних за питања која су грађане највише интересовала.
Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here