Члан Председниства Српске напредне странке Небојша Стефановић оценио је данас да је скандалозна изјава председавајућег Председништва БИХ Бакира Изетбеговића у којој наводи да је исто када он дође у Нови Пазар, као када Александар Вучић оде у Бањалуку или Требиње.
Стефановић је у страначком саопштењу навео и да је „таквим тврдњама он (Изетбеговић) на најбруталнији начин погазио Устав БиХ и Устав Републике Србије“

„Истовремено, Изетбеговић покушава да укине право Републике Српске, и то потпуно супротно Уставу БиХ, и међународном споразуму какав је Дејтонски споразум“, навео је он.

Према његовим речима, Изетбеговић је, заправо, негирао да постоји ентитет Републике Српске у БиХ, „који има своја права усклађена, како са Уставом БиХ, тако и са Дејтонским споразумом“.

„Или је можда Изетбеговић својом изјавом желео да неким деловима Србије да права и статус који они немају, ни по Уставу, ни по међународним законима, чиме је на најгрубљи начин прекршио Устав Републике Србије“, запитао је Стефановић.

Он је додао и да је „посебно скандалозно што се ово дешава на 26. годишњицу покушаја његовог оца Алије Изетбеговића да својим присуством оснивачкој скупштини Странке демократске акције (СДА) Санџака фактички отпочне процес отцепљења тог дела Србије“.

ДОДИК: ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ ЧОВЕК ОПАСНИХ НАМЕРА

Милорад Додик, председник РС, истиче да Изетбеговићева изјава о игрању ватром долази у време када исламски екстремисти пале заставе Србије и певају песме натопљене идеологијом његовог оца Алије.

– Изетбеговић је човек опасних намера, заговорник и креатор земље која је постала земља опасног живљења, промотер инвазивне политике усмерене против сваког ко је другачији, поручио је Додик и додао да у свеопштој хајци из Сарајева на Српску, долази срамна и скандалозна одлука Суда БиХ да укине све мере забране ратном злочинцу Насеру Орићу.

– То је још један доказ да се Суд и Тужилаштво БиХ налазе под огромним утицајем бошњачких политичких лидера и, повремено, одређених службеника из међународне заједнице, рекао је Додик.

Изетбеговић је рекао претходно данас да је требало да раније посети Нови Пазар и да свој долазак у тај град не сматра заобилажењем званичног Београда.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here