Министар полиције Небојша Стефановић каже да Србија неће ићи истим путем као Хрватска, али да неће ћутати на провокације у буђење усташтва у тој земљи, нити дозволити да јој Загреб држи лекције.

„Хоћемо да разговарамо са свима, али неће Србија да клечи и неће дозволити да јој неко држи лекције, поготову када је то неко ко је много гори од Србије“, рекао је стефановић за ТВ Пинк.

Он је додао да је важно да људи виде да Србија ниучему није учествовала, да је само реаговала на „ужасан дух који се у Хрватској повампирује“, где не постоје осиде хрватских званичника.

Стефановић каже да је у Хрватској после деведесетих и великог прогона, остало веома мало Срба и да су сви забринути за њихову безбедност после низа инцидената који су се десили у тој земљи.

„То је апсурд да ми морамо да се забринемо за безбедност људи у земљи чцланици ЕУ. Наравно да Срби осећају небезбедност у Хрватској“, нагласио је министар полиције.

Он каже да је усташка Хрватска била једина земља која је имала логор за децу и да данас званични Загреб мора да се суочи са тим и да осуди буђење таквог зна.

Kако каже током деведесетих у акцији Олуја протерано је 250.000 Срба, који су били држављани Хрватске и да ти људи до данас не могу да се врате у своје куће, да врате имовину и остваре друга права.

Оно мало повратника, наставља он, нема струју, школе, болнице, немају где да раде. Српска држава има снаге, како каже, да говори о злочинима над Србима и има право да тражи правду за оне који су убијани само зато што су Срби.

Стефановић каже да се нада да ће Европа коначно реаговати, јер не може се подизати споменик териристи, ослобађати они који су убијали и протеривали Србе, те шта је држава урадила да се то не деси.

„Ми ћемо вечерас одележити дан сећања на Олују достојанствено. Желимо добре односе у региону. Нама одговара да инвеститори долазе, да могу слободно да дођу, где нема мржње, тероризма и екстремизма“, нагласио је Стефановић.

Упитан да ли је похачана реторика из Хрватске због обележавања Олује и предстојећих избора, Стефановић је рекао да је и Србија имала предизборну кампању, али да никада у њој није помињала Хрватску.

„Видели сте кампању у Србији. Ни трага тако нечега није било. Можете да добијете највише гласова тако што гурате људе у сукобе и добијете изборе, а где су вам фабрике, бољи живот за становништво. Не смете то да дозволите. Ми хоћемо да се бавимо овом земљом на одговоран начин“, нагласио је министар.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here