Министар унутрашњих послова Сбије и потпредседник Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић оценио је да је расписивање нових избора једна од могућности уколико Народна скупштина не буде могла да формира стабилну већину за избор нове владе, али је и додао да не верује у такав исход.

Стефановић је приликом посете Граничној полицији на Хоргошу рекао новинарима да расписивање избора не треба искључивати уколико се не формира стабилна већина за избор нове владе на челу са Аном Брнабић.
„Колико познајем Вучића и нашу странку, ми никада нисмо од тога бежали и ако то буде једини излаз – и то је могућност“, казао је Стефановић, али је додао да је убеђен да ће за избор Ане Брнабић бити формирана стабилна већина.

Он је навео да по питању именовања Ане Брнабић за мандатарку за састав нове владе нема струја унутар СНС-а „већ различитих размишљања“ једног дела народних посланика са којима ће наредних дана разговарати председник Србије Александар Вучић како би се видело да ли постоји стабилна већина.

„Подршка Брнабићевој није подршка само њој већ и Александру Вучићу, који ју је предложио и који има пуну подршку у странци. То није само број од 126. Ми као листа ‘Александар Вучић – Србија побеђује’ треба сами да обезбедимо већину зато што је то подршка нашем председнику који је добио 56 одсто гласова на изборима, да видимо да ли ми само можемо да имамо већину која треба да подржи избор владе“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, расправа о новој влади може почети следеће суботе, ако се обезбеди парламентарна већина у наредна два до три дана.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here