Странка демократске акције (СДА) Санџака послала је званичницима Србије, Црне Горе и међународне заједнице Платформу за решавање статуса Санџака, рекао је лидер ове партије Сулејман Угљанин. Он је оптужио међународну заједницу да је „прећутно толерисала великосрпску окупацију Санџака од 1918. године до данас“.

Време је да међународна заједница исправи ту грешку и врати Санџак на управљање грађанима којима и припада. У складу са тим, Платформа за решавање статуса Санџака је наш допринос нормализацији односа, демократизацији и регионалној стабилности, у процесу европских и НАТО интеграција земаља насталих распадом бивше СФРЈ – рекао је Угљанин.

Он је истакао да је Платформом предвиђено успостављање специјалног статуса за Санџак са законодавном, извршном и судском влашћу, као трајан и стабилан механизам који осигурава несметан друштвени и економски развој и пружа једнаке шансе за све грађане.

Мотив Срба и Црногораца који живе у Санџаку да подрже успостављање специјалног статуса је, поред осталог, тај што грађани Санџака неће имати обавезу да плаћају ратну штету Хрватској, Босни и Херцеговини и Kосову за злочине, које су починиле такозване српске снаге приликом територијалних освајања силом и етничким чишћењем током 90- тих година – рекао је Угљанин.

Србија је вероватно једина држава на свету које до те мере може да трпи шовинизам и позиве на рушење уставног поретка и целовитости своје територије, када оволико трпи Сулејмана Угљанина. Индикативно је да Суљо када год није на државном новцу, покреће причу о прављењу посебног статуса, за како га он зове, Санџак.

Очигледно закони Србије за овог човека не важе, зашто је то тако не знамо, а држава се у континутету не оглашава, „глуме да су мртви као да су наишли на медведа“.

Шта ради Полиција Србије, БИА, Влада Србије, кога и шта чека? Ако закони не важе за једног хушкача као што је Угљанин, зашто би важили за обичне грађане.

magacinportal.com

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here