Nova knjiga pod nazivom „EU: Istina o Četvrtom Rajhu – Kako je Hitler dobio Drugi svetski rat“, predlaže da je Nemačka jedina zemlja koja ima koristi od Evropske unije, kažu autori Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini koji tvrde da je EU planirana izvorno od strane nacista.

Godine 1936. Hitler je rekao u Reichstagu: “Nije inteligentno zamisliti da se u takvoj tesnoj kući kao što je Evropa, zajednice naroda mogu održavati različite pravne sustave i različite koncepcije zakona, tako dugo vremena.”

Godine 1941. Walter Funk, Hitlerov ministar ekonomije, pokrenulo je Europäische Wirtschafts Gemeinschaft (Evropsku ekonomsku zajednicu) – EEZ) da bi uspostavio jedinstvenu europsku valutu. Hitlerov plan za integracije evropske ekonomije u jedinstveno tržište.

Godine 1945. Hitlerov Glavni plan – Masterplan (zarobljen od strane saveznika) uključivao je plan za stvaranje ekonomske integracije Evrope i osnivanje Evropske unije na federalnoj razini. Nacistički plan za federalnu Evropu temeljio se na Lenjinovom uverenju da: “Federacija je prelazni oblik prema potpunom jedinstvu svih naroda”

Autori knjige Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini, kaže: “Zbog čega postoji EU? Ko stvarno ima od nje koristi? A odgovor je, naravno, samo Nemačka.”

“Nije slučajno da je gotovo svaka zemlja u Evropskoj uniji sve siromašnija dok je Nemačka i dalje bogatija i bogatija.”

“Mi možemo misliti da smo pobedili u Drugom svetskom ratu. Ali smo izgubili. Nije nikakvo iznenađenje da mi svi živimo u Četvrtom Rajhu.“

“Bili svesni ili ne, oni koji podržavaju i brane u Evropsku uniju podržavaju nacističko nasleđe”.

Pod poglavljem naslova “EU je inspirirana i dizajnirana od strane nacista”, autori tvrde:” Hitler je bio čovek koji je prvi dao zadnji sjaj planovima koje su započeli Karlo Veliki i Napoleon.“

EU je morao dobiti završni izgled tokom Drugog svetskog rata od strane čoveka po imenu Walther Funk, koji je bio predsednik Reichsbanke i direktor banke za međunarodna poravnanja.

“To je bio Funk, koji je predvideo dolazak evropskog ekonomskog jedinstva. Funk je bio i ministar ekonomije Adolf Hitlera i njegov ključni ekonomski savetnik.”

Oni nastavljaju: “Nacisti su hteli da se reše nereda malih naroda koji su činili Evropu i njihov plan je bio vrlo jednostavan. EU je Hitlerov san.”

Knjiga tvrdi da nije slučajnost da je EU tako blizu Hitlerova plana za posleratnu Evropu.

Prema autorima: “U 1945, Hitlerov “Glavni plan” bio je zarobljen od strane saveznika. Plan je uključivao detalje za stvaranje ekonomske integracije Evrope i osnivanje Evropske unije na federalnoj razini.”

“Nemoguće je naći razliku između Hitlerovog plana za nove Sjedinjene Države Europe, kojem bi dominirala Nemačka i Evropske unije kakvu imamo danas.”

Knjiga također tvrdi da je konzervativni premijer Ted Heath– “samopriznajući lažljivac i izdajica” – platio £ 35,000 funti kako bi uveo Britaniju u Evropsku ekonomsku zajednicu 1973, a nacistički ministar propagande Joseph Goebbels bio bi tada bio ponosan na BBC-ovu propagandu ulaska u EU.

Završni deo knjige je poglavlje “73 stvari koje trebate znati o EU (Činjenice koje je BBC zaboravio reći)”.

Među brigama o imigraciji i Zajedničkoj politici poljoprivrede, autori tvrde da je EU nametnula zakone poput: “EU je ozakonila da su kućne radinosti ilegalne”, “zakoni Evropske unije prisiljavaju vlasnike svinja da se moraju prijaviti za dobijanje dozvola za hodalje” i “EU želi kontrolisati muziku koju svi slušaju”.

Također tvrde: “EU nas je prisilila da koristimo nove sijalice koje su opasnije i skuplje od starih.”

Portparol liberalnih demokrata je rekao: “Ljudi su beznačajano neobični sa mitovima o EU već desetinama godina, a ova knjiga je primer toga. Neki od predloga su potpuno smešni. Winston Churchill pozvao na “Ujedinjene evropske države” i sumnjam da će ga autor nazvati nacistom.

To nije prvi put da je EU opisana kao nemačka zavjera i plan da bi se preuzela čitava Europa.

U 1990. godini, ministar vlade Velike Britanije, Nicholas Ridley – bliski saveznik Margaret Thatcher – bio je prisiljen da podnese ostavku nakon što je opisao Ekonomsku i monetarnu uniju kao “nemački reket dizajniran za preuzimanje cele Evrope”, i rekao da odustajenje od državnog suvereniteta predajući ga Evropskoj uniji je jednako loše kao da ste svoju zemlju predali Hitleru.

Obrada i oprema: Magacinportal
Izvor: Srbijadanas

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here