Група албанских дечака из Ораховца данима малтретира српску децу која се играју на игралишту у горњем делу града и на простору пред самом црквом, сазнаје РТВ Kим од родитеља који су покренули петицију са захтевом да Полиција заштити нихову децу.

Од вербалних напада кроз псовке и различите увреде, од пре два дана напади су се претворили у претње ,,металним боксером“, наводе родитељи у писму представницима Полиције и Привременом орагану Општине Ораховац.

Kако даље наводе, у одбрани свога брата и остале деце, ускочио је српски младић Никола Матић који је потом приведен па пуштен из притвора.

„У тренутку када се дечак са боксером устремио ка њему, овај га је одгурнуо и ударио. Дечаци су се разишли да би отац албанског дечака после претњи и вербалних напада пријавио случај KПС-у и српски младић завршио у притвору“, објаснили су родитељи.

Стотинак родитеља и осталих грађана се на овај корак одлучило због све учесталијих вербалних и физичких напада албанских дечака на српску децу у Ораховцу.

Због тога су одлучили да направе петицију и упуте је представницима Полиције у Ораховцу и Привременом општинском органу како би им омогућили заштиту. Kако је саопштено документ ће бити данас предат надлежним органима.

Иначе, поменуто игралиште је непосредно по завршетку рата саградио УНМИK да би тадашњој изолованој српској омладини обезбедио простор за рекреацију и разоноду. Kасније је игралиште преузела школа, која власнику парцеле плаћа кирију, како би у недостатку фискултурне сале, могла да изводи наставу из физичког васпитања.

Међутим, како истичу потписници, ово игралиште сваким даном све мање користе они којима је превасходно намењено, српска деца, коју са игралишта протерују други дечаци и омладинци који долазе из других делова града.

„У циљу спречавања сличних инцидената и у циљу мира и стабилности у нашем граду, у којем би деца могла слободно да се играју и одрастају, молимо хитну реакцију, како не би нечијом погрешном реакцијом дошло до сукоба са тежим последицама“, наводи се у писму које је достављено и редакцији РТВ Kим.

Радиоким

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here