Три специјална полицијска тима су потпуно независно, одмах по избору нове владе у Војводини и Игора Мировића за премијера, ушла у зграду покрајинске владе.

Они су одмах почели са чешљањем свих сумњивих послова претходне власти и Бојана Пајтића, а посебно ће бити прегледани папири у вези са малверзацијама око Развојном банком Војводине и случајем „Хетерленд“, у којем су болесна деца закинута за милион евра.

Према нашим сазнањима, очекују се и велика хапшења умешаних у ове и друге случајеве која ће уследити одмах након формирања нове владе Србије. Према сазнањима нашег листа, потпуно независни полицијски тимови покупили сва документа која су потребна за покретање великих истрага у вези са малверзацијама бивше покрајинске власти, а посебно ће бити испитани случајеви Развојне банке Војводине и дворца Хетерленд, где су, како сазнајемо, осумњичени највиши носиоци власти из периода владавине ДС-а.

– Полицијски тимови све детаљно чешљају, а ускоро се спремају и хапшења због малверзација у Војводини – каже наш добро обавештен саговорник и додаје да ће сваки утрошени или нестали динар бити проверен и испитан.

И нови премијер Војводине Игор Мировић каже за „Ало!“ да је одмах по ступању на дужност образовао посебне органе са задатком да испитају све сумњиве послове

– Све ћемо радити по закону. Kо буде крив, одговараће, то је сигурно. Сваки динар мораће да буде оправдан – тврди Мировић.

Према нашим сазнањима, коначно би требала да буде решен случај „Хетерленд“, у којем су најближи сарадници Бојана Пајтића и бившег војвођанског режима сумњиче да су проневерили више од 150 милиона динара намењених за обнову дворца код Новог Бечеја, који је требало да служи за смештај деце са посебним потребама.

Дворац Хетерленд, који је требало да буде реновиран пре више од четири године, дат је на располагање болесној деци, а и дан-данас је без крова, врата, прозора и потпуно је зарастао у коров.

Kада је у питању штета настала у афери у взи са Развојном банком, процењује се да она износи на десетине милиона евра.

Kако сазнајемо, полицијски тимови испитују и случајеве: „Данду“, „Празна фирма“, „Зобекс“, „Ецо-фантом“, „Ужичка веза“, „Двострука превара“, „Соколац“, „Нестали погон“, „Доњи веш“, „Лагер“ и многе друге.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here