У многим деловима света, сове су повезиване са смрћу и несрећом. Разлог је вероватон у томе што су то ноћне птице и што се гласају помало стравичним и некако злослутним хукањем.

Међутим, знате ли што представљају те сове? Симбол сове је, кажу теоретичари завера, један од симбола илумината – оних који „виде у мраку“ и „чувају забрањено знање“ – чак делује логично, а и симбол је породице Ротшилд, једне од најмоћнијих на свету.

У грчкој митологији, сове су обично повезиване с богињом Атином, богињом птицом, која се повезивала с мудрошћу, уметношћу и разним способностима, а која је за наведено тајно друштво јако битна. Мала Атинина сова била је оригинални симбол баварских илумината.

У многим деловима света, сове су повезиване са смрћу и несрећом. Разлог је вероватон у томе што су то ноћне птице и што се гласају помало стравичним и некако злослутним хукањем.

Међу америчким урођеничким племенима сове су често биле повезиване са злом и вјештичарењем.

Цивилизације Астека и Маја, као и други урођеници Средње Америке, сову су сматрали симболом смрти и уништења. Чак, астечки бог смрти, Миктлантекухтли, обично је приказиван у облику сове. На шпанском језику постоји изрека „када сова запева, Индијанац умре“.

У јапанској култури, на сове се гледало као на негативне или позитивне појаве. Понекад су представљале божанске гласнике, док су типичне и рогате сове представљале ђаволске симболе.

Римљани су веровања око сова преузели од старих Грка, но повезивали су их и са смрћу. Због тога, сова је представљала лош знак.

Међутим мало је познато да су сове симбол и тајног сатанистичког друштва „Бохемиан Грове“ илити Шуме Бохеина ком припада светска елита. Они у самом средиштву свог храма на отвореном имају огромну статуу, високу 12 метара, сове којој се клањају као сатанистичком Богу.

Ово тајно друштво изашло је у јавност још 2006 године када је чувени амерички новинар Алекс Џонс објавио документарац о њима и њиховим обредима, али је тек недавно опет доспео у жижу јавности након што се сазнало да је и кандидаткиња за председницу Америке Хилати Kлинтон члан овог друштва.

 

Сем разних принтова на мајицама, торбама и сличним одевним предметима, симбол сове је у наше домове ушао путем чувене рекламе за пиће Гуарана, где се прилично језив приказ сове везује уз натпис „но слееп“ – нема спавања.

Ово енергетско пиће које млади конзумирају у неограниченим количинама, а које се прави од „мистериозне биљке“ из шума Амазона, вештачки ствара додатну енергију и може да има трагичне последице на унутарње органе. У појединим деловима Европе и света Гуарана и слична енергетска пића су забрањена малолетним особама, док се у Србији ово пиће продаје и деци без икаквог ограничења

Интермагазин

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here