Покрајински одбор за Војводину Српске народне партије саопштава да је новинарка која је дала отказ због наводне цензуре на Радио телевизији Војводине, и један од лидера покрета Подржи РТВ, Сања Кљајић, запослење у јавном сервису РТВ добила као кадар Демократске странке из Руме.

Јавност у Србији сада има пуно право да постави питање да ли је покрет Подржи РТВ заиста покрет који се бори за слободу медија и демократске вредности или је реч о покрету који злоупотребљава ове вредности испуњавајући политичке циљеве Демократске странке.

Од овог тренутка госпођица Кљајић аутоматски губи право да било коме држи лекције о моралним и професионалним стандардима у новинарству, будући да посао у РТВ није добила захваљујући својим квалификацијама, већ га је добила захваљујући чланству у Демократској странци.

Питамо се колико квалитетних младих људи у Војводини није могло да добије посао у покрајинским институцијама, јер су њихово место заузимали политички комесари Демократске странке као што је Сања Кљајић.

У контексту овог сазнања треба посматрати и јучерашње саопштење покрајинског одбора ДС које је отказ Сање Кљајић оценило као “заштиту достојанства новинарске професије”. Јасно је да овде нема речи о “заштити достојанства новинарске професије”, већ се ради искључиво о заштити интереса Демократске странке и њених чланова.

СНП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here