СРПСКА народна партија (СНП) поздравља одлуку Владе Србије да формира заједничке тимове полиције и војске који ће штитити границе наше земље од илегалног уласка миграната, као и намеру да пооштри услове за пружање азила.

СНП подсећа да је управо ове мере предложила још у августу прошле године, јер је већ тада било јасно да Србија не може да очекује никакву помоћ од Европске уније.

ЕУ није тада, као ни данас, имала јединствену политику према мигрантима, већ је свака држава водила засебну мигрантску политику, штитећи своје националне интересе.

Србија је коначно схватила да и она мора, као самостална и слободна држава, да води суверену мигрантску политику, водећи рачуна искључиво о својим државним и националним интересима.

СНП сматра да је, с обзиром на непредвидивост мигрантске кризе која је додатно погоршана нестабилном безбедносном и политичком ситуацијом у Турској, неопходно да у наредном кораку Србија подигне баријере на границама и тако у потпуности спречи сваки покушај нелегалног уласка миграната на територију Србије.

Српска Народна Партија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here