ГРАДСКИ одбор Српске народне партије у Нишу оштро се противи одлуци градских власти у Нишу да дечије одмаралиште „Дивљана“ претвори у центар за прихват миграната.

        СНП сматра да мигранти представљају велику опасност по безбедност грађана Ниша, јер се међу њима налази велики број особа са лажним идентитетима, које су на територију Србије ушле неконтролисано и без основних идентификационих докумената.

        Сви обавештајни подаци говоре да заједно са мигрантима у Србију улази и велики број терориста Исламске државе, као и затвореника осуђених за најтежа кривична дела.

        Због тога су све чешће у Србији мигранти главни виновници тешких кривичних дела, као што је недавно био покушај убиства српског младића у Шиду, као и покушај силовања девојке коју су напала двојица миграната у Београду.

        Не желимо да грађани Ниша стрепе за своју безбедност која ће бити угрожена прихватом агресивних миграната у дечије одмаралиште „Дивљана“ поред Ниша.

        Овај чин власти у себи носи и снажну симболичку поруку, а она гласи да наша одмаралишта у будућности више неће испуњавати омладина из Србије, већ млади припадници народа који долазе из арапских земаља, другачије вере, обичаја и система вредности, што на дужи рок доноси опасност од промене целокупне етничке слике српског народа на овим просторима.

        СНП у Нишу тражи од власти Града Ниша да се одлучно и енергично заузму код надлежног Министарства за промену ове штетне одлуке и да на тај начин спрече да Ниш постане колективни центар за прихват опасних и агресивних миграната, те да се „Дивљанама“ врати њена основна делатност а то је смештај деце и омладине.

         (саопштење Српске народне партије)

Факти

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here