Доскорашња главна и одговорна уредница Политике Љиљана Смајловић мисли да јој је отказ у Политици дао премијер у техничком мандату Александар Вучић. Ипак, она му је у интервјуу Недељнику одала признање што на њу никада није вршио притисак.

„Мој отказ су потписале директорке, али мислим да сам отказ добила од Александра Вучића“, рекла је Смајловић и додала да није фер да орговорност за „незаконити отказ“ сваљује на директорке.

Kако је рекла, то је био потез власника и оног ко има златну акцију.

„Зато бих рекла да иза мог отказа стоји државни власник, односно Александар Вучић“, прецизирала је Смајловић.

Она је додала да би волела да чује од Вучића зашто ју је сменио, али да га то нико не пита.

„Александар Вучић, не само што је прећутао све што се десило са Политиком, него је на неки начин понизио редакцију која је тражила да се о разлозима моје оставке отворено разговара на седници Скупштине, органа управљања Политиком“, сматра Смајловић.
Некадашња уредница Политике подсетила је да је Вучићн „прошли пут рекао нешто у смислу ‘не читам те новине, али тамо могу све да посмењујем’ и додала да је рекао и да га једне велике државне новине представљају на најгоре могуће начине, да ће да се побрине да оне буду у Музеју апсолутизма и диктатуре Александра Вучића.

Ипак, одала је признање Александру Вучићу да на њу „никада није вршио притисак“.

„Вучић није никада покушао да издејствује да се о нечему пише или не пише, или на који начин да се пише. Није се мешао у уређивање Политике и није покушао да искористи своју огромну политичку моћ за притисак на мене“, објаснила је Смајловић.

Напоменула је да се са Вучићем виђала два или три пута годишње, као и да јој је премијер почетком или средином јуна последњи пут рекао да треба да остане на челу Политике.

„Вучић би ми сваки пут рекао: ‘Молим те, ти само ради свој посао, онако како радиш’. У неком моменту више нисам могла да знам да ли то искрено мисли, или промени мишљење када разговара са Миром Глишић Симић… Вучић би ми сваки пут дао подршку, али сам се ја сваки пут питала колико вреди та подршка“, рекла је Смајловић.

N1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here