Давно сам водио полемику са пријатељима пјесницима и писцима којима су у срцу биле Америка и њена демократија као и остале „демократске “ земље Запада. Ја сам, како онда тако и данас, говорио да је све тамо једна велика превара. Они су стално понављали: „Kомуњаро, сад ће моја (наша) Америка да покаже Југославији и СССР-у шта значи демократија. Неће вас више бити“.

Данас смо, ја и они још увијек живи и видимо шта нам је донијела њихова демократија. Док сам ја навијао на свим такмичењима за Русе и спортисте из Југославије они су срамно били против. Сјећам се како у су шаху навијали за Kорчноја, Kаспарова, Фишера а против Спаског, Kарпова, Таља, Петросјана и осталих. Овако је било у свим спортовима.

Но вратимо се данашњици.

Вјероватно би се и Хитлер застидио шта су данашњи фашисти урадили руским спортистима. Неки унутрашњи осјећај ме тјера да напишем да ово не би Хитлер урадио. Можда им не би честитао медаље. А ко зна! Сигурно им не би забранио да наступе на олимпијади.

Сада сам више него икада убијеђен да на Западу теку двије упоредне филозофије које се смјењују: Грчка или филозофија о човјеку, и фашистичка или филозофија против човјека. Kад ослаби прва кормило преузма друга (као десетине пута до данас), остављајући трагично-крваве записе у историји цивилизације.

Од деведесетих видимо да је на челу западне цивлизације избила фашистичка филозофија са огранцима расизма и колонијализма. Не мора се залазити дубље у ту филозофију да би се ово видјело јасно. Али такав је капитализам. У његовом систему на вјеки вјеков уграђен је такав чип. Неморал! Из њега произилазе све недаће данашњег човјечанства. Нећу да понављам катастрофе које је изазвао и урадио капитализам у последњих тридесет година. Свједоци смо свих крвавих догађаја.

Са филозофијом фашизма знамо да је сваки разговор узалудан. Његови филозофи су издигнути изнад свега у данашњој премореној цивилизацији, и они не слушају никога до сами себе.

Ако је разговор немоћан и празан морају се показати зуби. Једна антицивилизацијска филозофија је толико пута била узалудна, понижена и побијеђена кроз историју. Изгледа, на њихову жалост, да ништа нису научили.

Господо демократски филозофи фашизма, није давно било када су Велики Стаљин и Русија заврнули шију фашизму у Европи. Ако то нисте задржали у сјећању боље би било да га повратитте. Не срљајте! Владимир Путин или филозофија морала, је много спремнији од Стаљина да опет некоме заврне шију. Видим да ничим изазвани намјештате своје масне вратове. Будите задовољни ако вас ухвати само у јарам и избјегнете његове џудо захвате.

Није ме зачудило што се преполовили руске спортисте, и они су вам у комбинацији. Ни то што сте забранитили најбољима, онима који би освојили златне медаље. Зачудиће ме када жена која освоји злато у скоку с мотком прими ту медаљу. Да ли зна да ће бити понижена? Да су је свјесно понизили филозофи фашизма? Они су из охолости и немоћи забранили Ишинбајевој да се такмичи. Срамота. Али они не знају да се застиде. Зато уз примање златне медаље несрећна спортистикиња примиће и срамно понижење које ће морати да окачи о врат са медаљом.

Пре сте се залећели када сте ударили фашизмом по руским спортистима. Руски спортисти су то доживјели као ваш напад на Русију. Они су свјесни да Русија и Путин нису криви. Русија и Путин су им омогућили да стасају за Олимпијаде и Свјетска првенства.

О онима који су издали Русију нећу ни ријечи. Сама ријеч ИЗДАЈА каже све о себи.

Зар нисте свјесни, филозофи фашизма, да нисте понизили руске спортисте, руски народ и Владимира Путина? Понизили сте до крајњих граница понижења сами себе. И не стидите се. Испод тог плашта тешко ћете се извући.

На крају, мој вам је савјет да држите даље вратове од руских граница. Тако искуство са њима учи. Може се десити да преживите. Уосталом, како хоћете.

Русија никада више неће ратовати на својој територији.

Отворите очи док сте на вријеме.
Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here