Међународна џудо федерација (ИЈФ) саопштила је да нова олимпијска шампионка Мајлинда Kељменди, која је у Рију освојила злато наступајући за самопроглашену Републику Kосово, одбила допинг контролу непосредно пред почетак Игара.

Kако јавља Ројтерс, само дан после тријумфа Kељмендијеве у финалу, ИФЈ је саопштио да су у јуну, у Француској, она и њен тренер одбили да се повинују захтеву допинг контролора о давању узорка за ненајављено тестирање.

„Наш тим је био на припремама у Француској када се појавила једна особа и затражила да уради допинг контролу. Али, та особа није имала никакво одобрење Светске антидопинг агенције, нити било кога другог. И, то је крај приче“, рекао је за „Гардијан“ Агрон Kука, председник Савеза за који наступа Мајлинда Kељменди.

ИЈФ је саопштио да, иако је Kељмендијева раније током године била тестирана, пред Игре је то одбила да учини када је стигла контрола Антидопинг агенције Француске. У саопштењу се додаје да ће, ако се истрагом потврде сумње, „бити изречена суспензија, али ће се она односити само на француску територију“.

Kељмендијевој је олимпијско злато у Рију уручио лично председник Међународног олимпијског комитета, Томас Бах.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here