Званична потврда је стигла. Болест са којом се Синиша Михајловић бори је леукемија. То је српски стручњак открио на конференцији за штампу.

– Имао сам темепратуру и моја супруга ми није веровала да је све у реду. Отишли смо на додатне тестове и то је показало да је у питању леукемија. Када сам добио потврду, био је то тежак ударац за мене. Седео сам данима, плакао, живот ми је пролазио пред очима. Једва чекам да одем у болницу и да започнем ову битку. Рекао сам и играчима – идем у напад и желим да победим. Седење и чекање у одбрани ми ништа неће донети. Желим да победим за своју породицу, за децу, за све оне који ме воле – рекао је Синиша.

Наставио је у једном даху.

– Добио сам око 600-700 порука подршке у последњих неколико дана и извињавам се што нисам одговарао. Требало ми је време за себе, да избацим сву негативност из себе како бих био спреман да узвратим и започнем битку. Желим да се захвлаим Болоњи, свима, од председника до економа. Показали су ми да су моја породица и да ме воле, као и играчи. То ми је много важно. Рекао сам и фудбалерима да ћу победити у овој борби, али да су ми неопходни људи који ме воле око мене. Овако нешто заиста “удара” на емоције.

Присетио се како је све почело.

– Верујем да су многи веровали да сам међу последњима који може да се разболи, тренирам, велики сам, снажан. Имао сма тест 28. фебруара и све је било нормално. Сваког дана сам тренирао до маја, путовао нормално, играо фудбал, нисам осећао умор ни бол. Мој отац је преминуо од рака, тако да сам се увек тестирао.

Услед свега што се догодило је имао и посебну поруку за све.

– Људи, не смете да мислите да сте неуништиви. Сви ми мислимо да се то нама неће десити и онда дође шок. Надате се, ишчекујете и после два месеца или годину дана откријете да сте болесни. Ако ја, као неко ко је познат и ко кроз ово пролази могу да помогнем другима да се тестирају и провере себе, онда ћу то урадити. Свакоме може да се догоди. Био сам савршено здрав и ево видите сада шта се догдоило. Болест вам промени живот у секунди, све се промени. Када имате кошмар, пробудите се и схватите да је био само ружан сан. Ово је стварност. Лакше је борити се ако се тестирате и ако сте спремни.

Са пуно самопоуздања улази у животну битку.

– Надам се да ћемо, када добијем ову борбу, моћи опет да разговармао и да се сећамо овог периода. Нажалост, у животу ми никада ништа нису поклонили. За све сам морао да се борим и тако ће бити и сада – закључио је Михајловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here