Verica Lazić, Printscreen

Никола Лазић (21) испред листе „Александар Вучић-За нашу децу“, најмлађи је посланик у парламенту, а с обзиром на то да није завршио факултет и нема никаква звања осим средње физиотерапеутске школе, једина квалификација му је изгледа то што је његова мајка Верица Лазић саветница председника Александра Вучића.

У држави Србији је у последње време, изгледа, све могуће. Могуће је то да будемо „економски тигар“, друга најбрже растућа економија у Европи, војна сила од које (на челу са Вулином) сви стрепе, да корона волшебно ослаби пред изборе, а потом се поново појави и прошири енормном брзином…

Могуће је, пак, још нешто – да голобради младић, који тек што је уписао факултет, постане народни посланик без икаквих квалификација.

Како? Па, ето, захваљујући мами. А ко је његова мама? Ееее, ту лежи одговор који разрешава све дилеме откуд млађани Никола у посланичкој клупи.

Верица Лазић, мајка младог српског посланика, обавља функцију саветника председника државе Александра Вучића за социјална и здравствена питања.

Њено име први пут се помиње деведесетих година када је лансирана у јавност због познанства са Мирјаном Марковић, супругом тадашњег шефа државе Слободана Милошевића. Била је у странци ЈУЛ коју је Марковићева водила, а спекулише се и да је Лазићева била њен лични зубар.

Други пут смо за њу чули деценију готово деценију и по касније када је 2014. године готово ниоткуда доспела на позицију директора Сектора за контролу Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО), да би почетком 2018. постала саветница Александра Вучића.

Очигледно је да је за напредњачке стандарде, фантастично обављала посао, што најбоље показује чињеница да је успела да удоми сина Николу, ни мање ни више него у посланичку клупу.

Никола Лазић је студент Факултета за културу и медије универзитета „Мегатренд“, а по занимању је физиотерапеутски техничар. За разлику од осталих вршњака који нису чланови партије и морају тек да уче и завршавају факултет како би нешто учинили у животу, Никола је ишао пречицом.

Уосталом, када може преко везе са самим врхом власти да уђе у парламент, зашто онда на исти начин не би могао и да стекне факултетску диплому и звање као многе његове старије колеге из редова СНС.

Оно што му се у јавности замера јесте неискуство, као и неозбиљни манири из приватног живота који не приличе једном посланику. Но, све се то за сада може подвести под ону чувену: „данак неискуству“.

Direktno.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here