Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ затражио је данас од мандатара будуће владе Србије Александра Вучића да предузме законске мере против председника Србије Томислава Николића, „кога пре десет година пас није имао за шта да уједе, а сада је богат човек“.

Он је мандатару Александру Вучићу у Скупштини Србије током расправе о избору владе рекао да је некоректно што мандатар његове изјаве против Николића тумачи као његову кандидатуру за председника.

„Ви предузмите законске мере према Томиславу Николићу, а ја ћу повући своју кандидатуру за председника“, рекао је Шешељ.

Он је питао Вучића: зна ли се одакле новац и колико је новца прошло кроз рачуне фондације Николићеве супруге Драгице.

„Знамо га (Николића) и ви и ја, није имао за шта пас да га уједе. Цела Србија зна да он има лажну факултетску диплому. Је л’ и један испит полагао, ево ви знате, ако ми ви кажете да јесте, ја подносим оставку и на место народног посланика“, додао је Шешељ.

Вучић му је рекао да се добро знају знају и „добро знамо да ће господин Шешељ да се кандидује за председника, као што ја нећу“.

Он је додао да се Фондација Драгице Николић финансира донацијама компанија и „пријатеља споља“ и да се новац троши на породилишта, болнице“ и многе друге ствари.

„Ја нисам благајник и не могу да кажем како је потрошен сваки динар, ако имате неку сумњу реците нам, али најлакше је критиковати и потцењивати“, рекао је Вучић.

Одговарајући на Шешељеве наводе да Србија треба да одустане од ЕУ и да се окрене Русији Вучић је рекао да води одговорну и реалну политику, и да Русију не воли мање од Шешеља.

На примедбе о начину вођења економске политике, Вучић је одговорио да се Влада определила за тржишну привреду.

Пошто је Шешељ у једном моменту говорио гласније јер му је микрофон био искључен, Вучић му је поручио да не мора да виче и да га се не боји.

„Ни мало вас се не плашим, знате то – радили смо заједно 15 година, и не морате да вичете и да ми претите. Мени ова дискусија веома прија и никакав проблем немам, али у нечему сте у праву, а у нечему нисте“, рекао је Вучић.
Интермагазин

1 КОМЕНТАР

  1. вјекославе вјекославе…не серендај него уради нешто конкретно против америчких слуга из
    снса.Следеће изборе ако овако будеш наставио имаћеш исти број гласова као вук драшковић
    алијас кончита вурст.Не више од 1,5%

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here