Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је данас да очекује да хрватска председница Kолинда Грабар Kитаровић укине забрану његовог уласка у Хрватску, коју је донео бивши потпредседник хрватске владе Томислав Kарамарко и додао да ће Загреб посетити као председник Србије.

Поводом чоколадица из Србије, које су биле у пакетићима које је хрватска председница делила деци у Дубровнику, Шешељ је у свом стилу рекао да је „лично хрватској председници послао пун шлепер чоколадица из Србије“, чији део је она, каже, однела у „српски Дубровник“ и поделила „српској деци“.

Устукнула је, каже, кад су је критиковали.

О чоколадицама је раније данас и твитовао:

screenshot_2

„Мојој драгој Kолиндици послао сам пун шлепер српских чоколада. Пошто није могла све сама да поједе, чоколаде је делила српској деци Дубровника“, написао је шешељ на свом Твитер налогу.

Оптужени Срби у Хагу казне да служе у Србији

Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је данас да на седници Савета безбедности Уједињених нација, Србија треба да затражи да сви осуђени Срби пред Хашким трибуналом казне издржавају у Србији.

На конференцији за новинаре у парламенту, Шешељ је позвао Владу Србије да хитно да такве инструкције нашем представнику који ће учествовати на данашњој седници Савета безбедности УН, на којој ће бити представљен полугодишњи извештај председника Хашког трибунала и тужилаштва.

Шешаљ каже да Хашки трибунал наставља да крши све правне принципе у суђењу Србима, наводећи да се у завршној речи тужилаштва у процесу против Ратка Младића „отворено вређа цео српски народ“.

Он сматра да власт у Србији скрштених руку посматра све што се дешава Младићу на суђењу, те да је он за све време процеса потпуно незаштићен.

Шешељ каже да би Србија требало да затражи да сви Срби осуђени у Трибуналу требало да издржавају казне у Србији, наводећи да су услови по европским затворима неприхватљиви.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here