Идем да одам почаст српским жртвама. Негде ћу се ускоро појавити – у Братунцу, Бијељини, Зворнику… Избиће велики политички скандал, неће ме лако избацити, поручује лидер Српске радикалне странке

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ не мари за забрану уласка на територију Босне и Херцеговине, те тако увелико планира посету Републици Српској иако би у том случају врло лако могао да буде ухапшен.

Он би у РС могао да оде већ 12. јула, и то у Братунац, где би одао почаст српским жртвама, а од уласка у БиХ, како каже, неће одустати упркос претњи да би власти могле да му ставе лисице на руке чим крочи преко Дрине.

Не боји се

– Не плашим се да одем и сигурно ћу отићи. Зашто бих се плашио? Ја ћу се сигурно негде ускоро појавити – у Братунцу, Бијељини, Зворнику, Скеланима, Вишеграду… Они ће ме ухапсити и протерати, али то не може проћи без политичког инцидента – каже Шешељ.

Упитан да ли би у уторак могао да се појави у Братунцу, каже да то још није сигурно, али потврђује да ће делегација СРС тог дана одати почаст страдалим Србима.

Лидеру радикала је службено забрањен улазак у БиХ на основу одлуке бившег високог представника у БиХ Kарлоса Вестендорпа, а недавно је о тој одлуци говорио и садашњи представник Валентин Инцко, који је рекао да Шешељ може у БиХ једино ако поседује њено држављанство.

Велики политички скандал

Шеф СРС, међутим, понавља да ће ускоро прекршити поменуту забрану уласка:
– На неком месту и у одређено време ја ћу прећи ту граничну линију и појавићу се у РС, али о томе нећемо унапред обавештавати. Сигурно ћу ићи у РС, а кад се тамо појавим, избиће велики политички скандал. Онда ће бити тешко да ме за кратко време избаце.

Поједини медији су спекулисали да би Шешељ 11. јула могао да дође на комеморативни скуп у Поточарима, али он ту могућност одбацује.
– Ми идемо у Братунац да одамо почаст убијеним Србима. Не пада нам на памет да идемо у Поточаре – каже Шешељ.

Годишњица злочина
СТРАДАЛО 3.500 СРБА

Следеће недеље обележиће се годишњица страдања на подручју Братунца, Сребренице, Зворника, Скелана, Милића, Власенице, Осмака и ширег подручја средњег Подриња и Бирча. На тој територији је, према подацима РС, настрадало 3.500 Срба, а без једног или оба родитеља остало 800 деце, док је око 5.400 породица остало без покретне и непокретне имовине.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here