Први човек радикала уверен да је фондација супруге председника Србије до новца дошла на крајње сумњив начин

Фондација Драгице Николић добила је знатно више новца од разних донатора, него што је то 10 милиона евра, као што је објавила прва дама Србије, а те паре су прибављене на веома сумњив начин, тврди лидер радикала Војислав Шешељ.

Драгица Николић није одговорила на питања Kурира ко су донатори који су напунили њен фонд огромном сумом и колико је новца досад прикупила.

Податке на сунце

Шешељ је, међутим, уверен у то да пословање фондације није потпуно чисто.

– Управо због тих сумњивих комбинација пословни изводи се чувају као змија ноге. Изводи су толико компромитујући да се они не усуђују ниједан да отварају. Kомплетно пословање фондације морало би да се изложи суду јавности. То је њена приватна фондација коју је основала као супруга председника републике. Дакле, морало би да подлеже и Савету за борбу против корупције. Власник је приватне фондације која стиче огроман новац и треба да се види колико је новца стекла, на који начин и на шта је он потрошен – истиче он.

Лидер СРС сумња у веродостојност података о пословања Фондације Драгице Николић.
– Убеђен сам да је укупна сума прикупљеног новца много већа од приказане. То је само оно што је легло на рачун, а велике суме су ишле из руке у руку и томе је тешко ући у траг – сматра Шешељ.

Лице с потернице

Kурир је јуче објавио да је један од донатора фондације бугарски бизнисмен и власник Српске фабрике стакла Цветан Василев, за којим је због проневере велике суме новца расписана Интерполова потерница. И поред дуга држави од 20 милиона евра, Василев је госпођи Николић и у неколико наврата искеширао њеној фондацији скоро 1,2 милиона динара.

Елитни простор
ЗА KИРИЈУ 5.000 ЕВРА

Прва дама основала је фондацију 2013. године. Њена фондација има много мање запослених од Фондације Новака Ђоковића, али ипак има знатно више донатора. Локација фондације налази се у елитној згради „Граве осигурања“ на Новом Београду, а поједини медији су навели да простор наводно плаћа 5.000 евра.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here