Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да га не интересује много када ће бити формирана влада, наводи да је за СРС много битнија расправа о експозеу премијера, о његовим намерама и економском програму, те констатује да је „ЕУ почела да пропада“

Упитан има ли сазнања о томе кад ће бити формирана влада, Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да га то не интересује много.
– И до сада смо имали владу у којој је био један једини министар, Александар Вучић и обављао је послове у свим министарствима. Нема никаквих разлога да сумњамо да ће тако бити и убудуће – рекао је Шешељ, додајући да СРС захтева да се одмах и „из корена“ мења укупна српска економска политика.

Не идемо у Поточаре, идемо у БратунацЛидер српских радикала Војислав Шешељ одбацио је могућност да делегација те странке оде у Поточаре на комеморацију 11. јула, али је најавио долазак делегације СРС у Братунац с тим да, како је рекао, још није одлучено да ли ће је он предводити.

– Сигурно је да ће делегација странке доћи. Што се тиче мог доласка, још ћемо одлучити о томе, јер ми је службено забрањен улазак у БиХ одлуком бившег високог представника Kарлоса Вестендорпа. Међутим, ми ћемо ускоро да прекршимо ту забрану – рекао је Шешељ за портал Слободна Босна.

Лидер српских радикала је рекао да ће „на неком месту и у одређено време“ ипак прећи граничну линију и да ће се појавити у РС.

– Али о томе никако нећемо унапред обавештавати. Сигурно ћу да уђем у РС, а кад се тамо појавим избиће велики политички скандал. Онда ће тешко бити да ме за кратко време избаце – рекао је Шешељ, не желећи да открива више детаља.

Он је уједно негирао медијске спекулације да би 11. јула могао да дође на комеморативни скуп у Поточарима.

– Ми идемо у Братунац да одамо почаст убијеним Србима. Не пада нам на памет да идемо у Поточаре – рекао је Шешељ.
Србија, како је рекао, нема будућност у ЕУ и то је сада јасно више него што је икад било.
– ЕУ је почела да пропада, да се цепа и нестаје, а нас опет опет уљуљкују празним причама да ће нас Унија једног дана примити у своје редове у пуноправно чланство – рекао је Шешељ и додао да се то неће десити ни у наредих десет година и да ће се ЕУ распасти пре него што Србија постане њена чланица.
У том је смислу приметио да српска економија нема шанси да изађе из дубоке кризе све док се ослања на ММФ и Светску банку.
Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here