Министар одбране Русије Сергеј Шојгу отворио је данас Међународне војне игре у предграђу Москве у којима ће учествовати више од 3.000 људи, међу којима и војници из Србије.

Из руског Министарства одбране саопштено је да је Шојгу током отварања у Парку културе и одмора „Патриот“ истакао да су ове игре замишљене као један од облика борбене обуке војске и да су изазвале велико интересовање у земљи и иностранству.

„Истина, принцип `важно је учествовати, а не победити`, овде не важи. За војнике сваки задатак мора бити испуњен. Ако си стао на старт – победи! Охрабрујуће је да се људи са оружјем у рукама сматрају пријатељима, а пријетеће борбене машине служе као средство за спортске борбе“, нагласио је министар.

Шојгу је напоменуо да су пре годину дана одржане прве Међународне војне игре и да постају све популарније, о чему сведочи и овогодишњи број учесника, који прелази 3.000.

Игре „Арми 2016“ трајаће до 13. августа на 20 полигона, од којих се 19 налази на граници три војна округа – Западног, Јужног и Централног, од Сибира до Kалиљинграда, од Санкт Петербурга до Севастопоља.

Поморска такмичења биће одржана на Балтичком, Црном и Kаспијском мору, а за разлику од претходних година, ове године игре ће бити одржане на територији двије земље – Русије и Kазахстана.

Програмом игара предвиђена су 23 копнена, ваздушна и поморска такмичења.

Према подацима Министарства одбране Русије, на Међународним војним играма учествоваће 121 тим из 19 држава који представљају Европу, Азију, Африку и Латинску Америку. Најбројнији тимови долазе из Kине и Kазахстана.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here