Њујоршке градске власти су увеле забрану играња популарне игре за мобилне телефоне „Покемон Го“ за сексуалне преступнике који су на одслужењу условне казне, како би појачали безбедност деце, па су од програмера затражили помоћ у реализацији те забране.

Ова мера забране се односи на скоро 3.000 људи, преноси ББЦ.

Гувернер Њујорка Ендру Kуомо је изјавио да је „заштита њујоршке деце пориоритет број један“, а да је игра јурења виртуелних створења у реалном свету „нов начин опасних сексуалних предатора за мамљење жртава „.

Према новој уредби, затвореници који служе условну казну због сексуалних преступа, неће смети да играју ову игру.

Њујоршки закон уводи правило да се при отварању налога за учешће у игри, на мрежи оставе имена и адресе играча, као и да се на интернету постави јавно доступна мрежа са регистром преступника.

Гувернер је упутио писмо програмерима који управљају овом игрицом у којем тражи помоћ у проналажењу начина да се сексуалним преступницима блокира приступ овој игрици.

Од лансирање ове игрице уведено је више забрана попут јурења Покемона у Меморијалном музеју холокауста у Вашингтону, Меморијалног центра Аушвиц, катедралама и портама цркава, како би играчи показали поштовање према овим институцијама.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here