Новоименовани шеф британске дипломатије Борис Џонсон главна је тема телевизијске мреже ЦНН која подсећа да је у прошлости странце називао „канибалима“.

Наводи се и да је Џонсон једном приликом Хилари Kлинтон назвао „садистичком медицинском сестром у менталној установи“.

ЦНН подсећа и да је он 2015. године у Токију срушио десетогодишњег дечака током рагби утакмице, као и да је освојио хиљаду фунти за песму о сексуалном односу турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и козе.

Александар Борис де Фефел Џонсон познат и као „БоЏо“ је рођен 1964. у Њујорку, али се својевремено одрекао америчког држављанства.

У себи има и турске, француске и немачке крви, његов чукундеда Али Kемал је накратко био министар унутрашњих послова у Отоманском царству.

Џонсон је похађао Итон колеџ као и Kамерон и студирао на Оксфорду класичне науке, а аутор је више књига.

Верује се, наводи ЦНН, да је Џонсонова каријера, у великој мери напредовала услед продуженог „политичког лрвопролића“ које је пратило изгласавање напуштања ЕУ у Великој Британији.

Он се, важећи за најистакнутијег припадника Kонзервативне странке сада већ бившег премијера Дејвида Kамерона, након његове оставке драматично повукао да би две недеље касније поново ушао у игру.

Именовање Џонсона на место шефа британске дипломатије дочекано је шоком, дозом шале, али и зебњом услед Џонсонове историје гафова приликом путовања у иностранство и несуздржаног критиковања страних лидера.

Папуу Нову Гвинеју је повезао с канабализмом, а за град Портсмут је једном рекао да у њему „има превише дроге, гојазности, непродуктивности и лабуристичких посланика“

Руског председника Владимира Путина упоредио је са елфом из филма „Хари Потер“, али је додао да је Путин за разлику од лика из дечјег филма „немилосрдни и манупулативни тиранин“.

ЦНН додаје и да је Џонсон увредио практично све важне политичаре у САД укључујући председника Барака Обаму, бившег председника Џорџа Буша и највероватније кандидате за председничку трку Хилари Kлинтон и Доналда Трампа.

Америчка телевизијска мрежа истиче и да је још увек нејасно како се догодио драматичан повратак Џонсона у први ред британских политичара, неоспоравајући му искуство у дипломатији и спољним пословима.
Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here