Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom operativnog sastanka sa stalnim članovima Saveta bezbednosti raspravljao o situaciji u sirijskom Dejr el Zoru, a razmatrani su i socio-ekonomska situacija u Rusiji i sve veći pritisak na ruske medije u inostranstvu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Danas je predsednik Putin održao operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti. Sastanku su prisustvovali predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, rukovodilac administracije predsednika Anton Vajno, sekretar Saveta bezbednosti (Nikolaj) Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev i direktor Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin“, rekao je Peskov.

On je precizirao da je tokom sastanka bilo reči o „aktuelnim unutrašnjim pitanjima u vezi sa socijalnim i ekonomskim razvojem, vođena je detaljna rasprava o sirijskom problemu, a posebno o situaciji u vezi sa Dejr el Zorom, uključujući i jučerašnje razgovore (predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana) u Ankari“.

„Na sastanku se razgovaralo o trenutnom i sve većem pritisku na ruske medije u nekim zemljama u inostranstvu. Istaknuto je da su takve akcije protiv naših medija neprihvatljive“, istakao je portparol ruskog predsednika.

 

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here