Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић предводи делегацију ВС која је у посети Руској Федерацији.

Након церемоније свечаног дочека у спомен парку Поклонaја гора у Москви и полагања венца код споменика Победе, Диковић је разговарао је с начелником Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генералом армије Владимиром Васиљевичем Герасимовим, саопштило је Министарство одбране.

Генерали Диковић и Герасимов разговарали су о актуелној безбедносној ситуацији у свету и о могућностима за унапређење билатералне војне сарадње.

У разговору с руским колегом, Диковић је изразио задовољство достигнутим нивоом сарадње двеју земаља у области одбране и истакао да су Министарство одбране и Војска Србије заинтересовани за наставак и повећање активности у области војно-војне, војно-економске и војно-техничке сарадње, наводи се у саопштењу.

Делегација Војске Србије данас је посетила и Међународни противмински центар у селу Нахабино у Московској области, у којем се реализује обука руских оружаних снага и међународних снага из области извиђања, откривања, онеспособљавања и уништавања експлозивних направа.

Српска делегација ће сутра на полигону „Алабино“ присуствовати финалу такмичења „Тенковски биатлон 2016“ и церемонији затварања Међународних војних игара 2016.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here