Заштитник грађана Саша Јанковић изјавио је данас да не зна да ли ће се кандидовати за председника Србије на следећим изборима и да у овом тренутку, када Србија има здравог, правог и у пуном капацитету председника, није добро говорити о томе.

„Имамо здравог и правог, у пуном капацитету председника, чија је функција стабилна. Лицитирање у овом тренутку о томе шта ће свако од нас да ради није добро за функцију председника у ситуацији слабих институција“, истиче Јанковић.Јанковић је поводом оптужби да има политичке амбиције, рекао да свако може да има политичке амбиције и да је право да се неко кандидује, да бира и буде биран.

„Ако је инсистирање на владавини права, законитости, здравом разуму и доследности и одговорности за грешке бављење политиком, онда сам ја одувек био политичар“, рекао је Јанковић.

Он је поводом навода да би могао да буде адут опозиције на председничим изборима рекао није сигуран да би то могао да буде и да ствари није никада посматрао као позицију и опозицију, него да ли се онај које на власти заиста залаже да увек и свуда влада закон.

„Не посматрам то као опозицију и позицију, него да ли се залажу да закон мора да важи данас, јуче, сутра, у Београду или било ком месту у Србији, за све грађане. Ако се власт противи томе, онда сам им ја опозиција. Ако се моји ставови поклапају са ставовима опозиције, онда смо у коалицији. Али код нас се дешава да опозиција када дође на власт преузме исти став као они које су до јуче критиковали“, навео је Јанковић.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here