„Додјела Нобелове награде Петеру Хандкеу представља цивилизацијски и етички суноврат Нобеловог комитета, којим се сврстао на страну негатора геноцида“ – саопштено је из Странке демократске акције у Сарајеву, а преносе сарајевски медији.

– Петер Хандке се са уживањем ставио на страну насилника, правдајући ратне злочинце и негирајући злочине који су згрозили цивилизирани свијет. Таквим ставовима Хандке је издао људскост, истину и правду и традицију европског хуманизма – саопштава СДА.
-Није случајно да је међу најгласнијим у одбрани Хандкеа Емир Кустурица, који је починио сличну издају свих људских и моралних принципа. Издаја Кустурице је гора и комплетнија. Он је издао и свој народ, родбину, комшилук, пријатеље, вјеру и град у којем је одрастао. Учинио је то у времену геноцида над Бошњацима.

Из Београда је посматрао рушење хиљаду босанских џамија, урбицид над Сарајевом, отварање конц логора, масовна силовања и покоље десетина хиљада невиних муслимана. Издају је у тим црним временима «закитио» и промјеном вјере и имена – саопштила је сарајевска СДА.

-Нема награде и признања које може Петера Хандкеа и Немању Кустурицу подићи са моралног дна којем по властитом избору припадају и које заслужују – наведено је у саопштењу СДА које преносе сарајевски медији.

Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here