Градски одбор Демократске странке Србије за град Београд саопштио је данас да је у понедељак, 4. јула понудила покрету Доста је било мањинску подршку за управљање општином Врачар.

Подршка подразумева, како се наводи, предлог да то уради и Демократска странка и све друге странке како би Покрет Доста је било у пракси реализовао прокламована начела пуне транспарентности и департизације.

Дан након предлога Демократске странке Србије, Покрет Доста је било обавестио је јавност да понуду не прихвата уз образложење да остају верни коалиционом споразуму који имају са Демократском странком, мада су изгубили одборничку већину за такву власт.

У вечерњим часовима истог дана Демократска странка и Покрет Доста је било заједнички су саопштили да понуда ДСС практично и не постоји, означивши је као „наводну“, иако ју је истог дана Покрет Доста је било брже боље одбио.

Након што је Покрет Доста је било одбио понуду ДСС, Српска напредна странка је упутила званичан предлог Демократској странци Србије да учествује у разговорима око формирања власти.

На састанку Градског одбора  ДСС Београд одлучено је да буде прихваћен предлог СНС и ДСС ће чинити део скупштинске већине уз преузимање одговорности за ресор културе и образовања.

Градски одбор Демократске странке Србије у оваквој одлуци руководили су следећи принципи: Врачару није потребна принудна управа нити нови избори који би зауставили развој ове општине за још најмање шест месеци и да је за време двадесетдвогодишње владавине ДС на Врачару урађено  доста квалитетних ствари, али и оних којима се власт не може дичити. Последњих десет година ДСС је опозиција на Врачару, а власт није прихватила готово ниједан предлог нити сугестију коју смо годинама упућивали.

Такође, принцип за прихватање предлога СНС је био да гласачи ДСС-а нису гласали ни за политику Српске напредне странке ни за политику Демократске странке,  а предлог за учешће у власти прихватили смо јер желимо да реализујемо програм из области културе и образовања.

Демократска странка Србије се обавезује да ће предлагати најквалитеније људе који ће радити у интересу грађана Врачара.

ДСС ће, наводи се, сваких шест месеци јавности подности извештај о урађеном у области културе и образовања.

Подсећамо да је Санда Рашковић Ивић изјавила пре изборе у априлу да ДСС никад неће правити коалицију са СНС-ом ни на локалном ни на републичком нивоу.

Танјуг, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here