недеља, 27 септембра, 2020
Насловна Став Санда Рашковић Ивић: „НЕЗАВИСНО“ судство Николе Селаковића

Санда Рашковић Ивић: „НЕЗАВИСНО“ судство Николе Селаковића

0

Од јуче, грађани Србије ће лакше слушати крчање стомака, јер су поглавља ипак отворена. Они богатији, су синоћ у то име отворили последњу конзерву сардине, да мало поправе крвну слику од бољег живота, који живимо под Вучићевим реформама свакодневно. Тешко је и саслушати празног стомака изјаву, министра правде у техничком мандату, господина Селаковића, који каже да ће „судство бити независније“.

Шта Вас је спречавало до сада господине Селаковићу да реформишете судство? На власти сте од 2012 године. Апсолутну власт имате од 2014 године. Зашто чекате Европску унију, да нам судство буде независније?

Ако у Уставу Републике Србије пише да су судови независни, шта значи то Ваше степеновање, независтан, независнији, најнезависнији?

Да ли када кажете независније судство, мислите на оно у коме би утицај Ваше власти био мање транспарентан? Пошто је сада фрапантан.

Да ли мислите када говорите о независнијем судству, случај судије Владимира Вучинића, данас адвоката, који је био  позван на ноћни рапорт са Александром Степановићем, председником Вишег суда у Београду.

Да ли поводом незавиности судства, мислите на изјаву Александра Вулина, да тужилаштво реагује на јучерашњи протест? Очекујући келнерску услугу тужилаштва.

Да ли ће отварање поглавља убрзати решавање случаја Савамала?

Да ли Ваша прича о независнијем судству, важи и за територију Косова и Метохије пошто сте расформирали судове на северу Косова и Метохије?

Да ли Ваша прича о независности судства, значи да се пресуде диктирају телефоном?

Да ли Ваша прича о независности судства значи да и даље живимо у држави властодржачке милости, а не владавине права?

Да ли то значи да ће и даље деца богатих, моћи некажњено да газе и убијају децу сиромашних по Србији?

Да ли отварање 23. поглавља значи отварање Гвантанама у Србији?

Господине Селаковићу, и са поглављем и без поглавља, подразумева се да судство треба да буде независно, а Ви сте управо признали да у Србији то није случај.

Да ли је за Вас оставка морални чин?

Извор: дсс.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here