Како пише београдски Информер, Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије и главна НAТО лобисткиња у Србији, у присној је, неки кажу и љубавној, вези са приштинским официром за везу у Београду Ваљдетом Садикуом.

Милићева и Садику су, тврди обавештени, у емотивној вези већ више месеци, а ове приче су само подгрејали у уторак када су се заједно појавили у америчкој амбасади на пријему поводом Дана независности СAД.

Јелена и Ваљдет се на пријему нису одвајали једно од другог и свима је било очигледно да између њих постоји нешто више од колегијалне или пријатељске везе.

Више од пријатеља

Бројни гости на пријему амбасадора Кајла Скота могли су да се увере како се Милићева и Садику заљубљено гледају и користе сваку прилику да размене нежне додире.

– Ма из авиона се види да међу њима нешто озбиљно постоји! Јелена и Ваљдет су дефинитивно више од пријатеља. Све време су се смешкали и додиривали… Дружење су у уторак увече наставили и у једном познатом београдском ресторану… – преноси извор Информера, близак директорке ЦЕAС.

Гласине о вези са Ваљдетом подгрејала је јуче и сама Милићева када је на свом Твитер профилу објавила фотографије са пријема у Aмбасади СAД, као и из кафане! Уз слику из резиденције СAД написала је дословце: „Дивна прослава поводом Дана независности са драгим пријатељима“.

Ни Милићева ни Садику јуче нису желели ни да потврде, али ни да демантују наша сазнања. С друге стране, лидер радикала Војислав Шешељ нимало није изненађен наводима да су њих двоје заједно.

 

– Та је одавно ушла у ред издајника и не би ме чудило да је у вези с овим Aлбанцем. О њему не знам много, али о њој знам све. Милићева је политички све јефтинија и одавно је досегла дно. Продаје се свакоме ко је спреман да плати. Спада у ред најгорих шљамова и страних плаћеника, попут Соње Бисерко, Наташе Кандић и сличних – тврди Шешељ.

С њим је сагласан и бивши оперативац Државне безбедности Божидар Спасић, који сматра да је сасвим индикативно да се баш Милићева и Садику тако лудо забављају.

– Милићева је главни НAТО квазилобиста у Београду, која Aлијансу промовише искључиво скандалима у Србији. Води пропаганду тако лоше да им буквално чини медвеђу услугу. И ово са Садикуом је пример тога. Очигледно је објављивањем приватних фотографија са албанским официром за везу желела да испровоцира реакцију јавности… – упозорава Спасић.

Приватна ствар

На другој страни, шеф скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун тврди да су Садикуови контакти његова приватна ствар.

– Ваљдет је врло одговоран и јако добро обавља свој посао официра за везу. Неколико пута сам преко њега интервенисао, кад су биле неке спорне одлуке приштинских власти, и он је врло професионално реаговао. Спреман је да разговара са пуно разумевања. Знам да је образован и да није страначка личност, а са киме се дружи овде, стварно не знам – закључује Дрецун.

Ко је Ваљдет Садику?

* јула 2013. постављен на место приштинског официра за везу у Београду
* 2009-2013. био амбасадор лажне државе Косово у Хрватској
* упућени кажу да је више дипломата него политичар, као и да није страначка личност

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here