Москва се помирила с губитком Црне Горе и концентрисала снаге на задржавање својих позиција у Србији, оценио је руски информативни портал Утро.ру.

Портал оцењује да ће, у случају да Србија, као кључна западно-балканска земља, „коначно капитулира“ пред притиском НАТО-а, Русија бити „потпуно избачена из региона“.

„Али, с многим постјугословенским републикама Русија је повезана историјски, словенством, и православном религијом, и већ зато не може себи да дозволи да се склони од учешча у њиховој судбини“, оцењује порал.

У коментару се оцењује да активирање војне и трговинско-економске сарадње са Србијом представља још један одговор Русије на ширење Алијансе на Црну Гору.

„Ако разматрамо активирање сарадње са Србијом, као одговор на увлачење Црне Горе у НАТО, доћи ћемо до закључка да је Москва прихватила улазак Црне Горе у Алијансу као већ свршену ствар. Русији није на руку да се озбиљно увлачи у геополитичку борбу за Црну Гору, када поред себе има Донбас који крвари, а на Блиском Истоку гори Сирија“, оцењује Утро.ру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here