Руски ловац Су-30, који је пресрео извиђачки авион америчке морнарице „Посејдон“ изнад Црног мора, поступио је исправно: Американци немају шта да траже на Црном мору, сматра бивши замјеник главног команданта руског ваздухопловства генерал-пуковник Николај Антошкин, преноси „Спутњик“.

„’Посејдон‘ је поморски извиђачки авион, тако да су наши полетјели да би га провјерили. Су-30 је авион са приличним маневарским способностима тако да може да осигура безбједност током пресретања и праћења. Њима управљају одлични пилоти. ’Небезбједно‘ — то може да буде само израз“, истакао је Антошкин.

Како преноси „Спутњик“, руски авионе се „приближио , пилот је погледао, показао да треба да иду“.

„Американци немају шта да траже на Црном мору. То је унутрашње море. Тамо раније, у вријеме Совјетског Савеза, према споразуму нико од странаца није имао право де лети. А сада лете. ’Посејдон‘ је летио у обавјештајне сврхе, па су га пресрели“, нагласио је генерал-пуковник.

Раније је телевизија Си-Ен-Ен саопштила, позивајући се на Пентагон, да је руски авион Су-30 у суботу „небезбједно“ пресрео П-8А „Посејдон“ на небу изнад Црног мора. Америчко Министарство одбране тврди да се амерички авион налазио у међународном ваздушном простору и да није вршио никакве провокације. Министарство одбране Русије још увек није коментарисало ову изјаву.

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here