Mинистарство одбране Русије објавило је да је њен транспортни хеликоптер Ми-8 био оборен у Сирији над територијом коју контролише терористичка групација Џебхат ан-Нусра која се претходних дана прогласила за Џебхат Фатах аш-Шам и формално издвојила из Ал Каиде, у покушају да глуми „умјерену опозицију“ какву подржавају Американци.

Ово је одмах потом потврдио и начелник Главне оперативне управе руског Генералштаба – генерал Сергеј Рудској.

Он је истовремено саопштио и да је сиријска армија – уз подршку руске авијације – зауставила велику офанзиву терористичких банди које покушавају да се пробију из Алепа. Према његовим ријечима, терористи су у том неуспјелом покушају имали 800 погинулих и да су изгубили 14 тенкова, 10 других оклопних возила и преко 60 аутомобила са инсталираним тешким митраљезима.

Рудској је посебно нагласио: „Наши авиони туку позиције бојовника. За разлику од коалиције на чијем су челу САД, која дјелује око града Манбиџа, ми чинимо све да не настрадају цивили и не тучемо циљеве у градовима“.

Навео је да терористичке групације, упркос великим губицима, не одустају, да довлаче резерве и спречавају цивиле да напусте „зону борби“ у Алепу. Ради тога су испред једног од хуманитарних коридора ликвидирали четворо оних који су покушали да прођу у западне дијелове Алепа који су под контролом владиних снага.

Принцип

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here