Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик сматра да Босне и Херцеговине нец́е бити на пролец́е следец́е године ако се не врати на дејтонске позиције.

Он је поручио и да је Република Српска кренула на пут изласка из БиХ, с којег нема повратка.

“Ми ц́емо то урадити и нец́е нас зауставити ни САД ни било ко други, јер сматрамо да је Дејтонски споразум срушен, пре свега интервенцијом међународног фактора“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.
Он је навео да ц́е време показати колико је Република Српска озбиљна у тој намери, наводец́и да Српска има избор између две опције, од којих је једна да дозволи себи да тихо нестане и буде урушена кроз „смртоносни“ пакет који су направили међународна заједница и бошњачка страна у Сарајеву, преноси РТРС.

“У првој фази то је било реализовано преко високог представника и наметања рјешења, а сада то раде преко Уставног суда, желец́и да то заштите причом о владавини права. Да је ријеч о владавини права не би ту одлучивали три странца и амбасаде“, истакао је Додик.

Он је додао да је друга ствар да „Република Српска учини оно што мора“, преноси Спутњик.

“Желим да сви у Републици Српској знају — дошло се до зида и ми сада морамо да одлучимо да ли ц́емо прихватити да нас тим лажним флоскулама из америчке и западних амбасада одрже у некој причи неких начела, а у суштини подривају наша права, или да Република Српска учини оно што мора“, рекао је Додик.

Додик је нагласио да ни он, ни било ко други нема право да занемари чињеницу да је за Републику Српску и слободу њених грађана погинуло 29.000 људи.

“То је нешто што мора бити завет да ц́е Република Српска опстати“, поручио је Додик.

Он је поновио да Српска не може да верује у БиХ.

“БиХ је лоше место и место неслободе за Србе и Српску. Ако нема договора да странци оду из Уставног суда и да он буде стављен у функцију, као у свим другим земљама, онда нема ни БиХ. То нека запамте“, нагласио је Додик.

B92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here