По завршетку данашње седнице Скупштине Србије на којој је мандатар Александар Вучић изнео експозе о програму будуће Владе огласиле су се и политичке странке.

Вучић је на крају излагања захвалио свим људима који су били у претходној влади, наводећи да ће ући у историју, јер су успели да преокрену путању Србије и јер су омогућили да грађани живе у земљи са јасним просперитетом и напретком.Он је истакао да новој влади у наредне четири године неће бити лако, и да је чека борба за бољу и пристојнију Србију, без обзира на препреке на које ће наилазити за време мандата.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић након тога одредила је паузу до сутра до 10 часова, када ће почети расправа.

ДСС НЕЋЕ ГЛАСАТИ ЗА ВЛАДУ

Посланици Демократске странке Србије (ДСС) неће гласати за будућу владу, јер експозе који је раније данас представио мандатар Александар Вучић много више говори о претходне четири године него о будућем раду, изјавио је у посланик те странке Милан Лапчевић.

Он је рекао новинарима у парламенту да је током шесточасовног излагања експозеа „било свега и свачега“, додавши да то укључује и многе непотребне ситнице, али мало чега конкретног.

„Немамо намеру да подржимо овакав експозе“, рекао је Лапчевић додавши да су посланици ДСС све време били у сали и слушали шта је премијер говорио.

Он је критиковао Вучића због дужине експозеа оценивши да је тиме хтео да покаже да може сруши Гинисов рекорд и да уђе у историју.

ЛДП НЕЋЕ ГЛАСАТИ ЗА НОВУ ВЛАДУ

Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је вечерас да посланици те странке неће подржати избор Владе Србије и да неће гласати за оно што је мандатар Александар Вучић раније данас изложио.

Он је, новинарима у Скупштини Србије рекао да мотиви за ту одлуку нису лични, додавши да ЛДП будућу владу види као наставак континуитета са претходним владама из 2012. и 2014 године.

„То је влада без јасне политике како да се многобројни проблеми отклоне“, рекао је Јовановић додавши да је на првом месту превазилажење подела у друштву.

Јовановић је најавио и да он лично као и посланици ЛДП не могу да буду опозиција Србији, али да ће бити опозиција свему лошем што је претходно прочтао мандатар.

Посланици ЛДП-а нису, за разлику од колега из Демократске странке, Социјал демократске странке и Покрета „Доста је било“ напустили седницу скупштине док је Вучић читао експозе, а Јовановић је оценио да такво понашање опозиционих посланика није сврсисходно.

„Остали смо у Скупштини Србије не зато што мислимо да опозиција нема шта паметније да ради, већ зато да би се залагали за нашу политику“, рекао је он.

Лидер ЛДП-а је додао и да мисли да излазак из скупштинске сале није начин за деловање, додавши да та странка то неће радити.

„Нема изласка из Скупштине Србије и остајемо да се залажемо за циљеве, за које смо се борили у кампањи“, закључио је Јовановић.

ОБРАДОВИЋ: ЕВРОФАНАТИЗАМ

Од мандатара смо чули да власт наставља са еврофанатичном политиком по сваку цену и не нуди одговоре на проблеме, рекао је вечерас шеф посланичке групе покрета Двери Бошко Обрадовић новинарима у Скупштини Србије након заседања.

Он је нагласио да нова Владе неће имати министарства за породицу, дијаспору, нити експозе нуди решење за презадужене у швајцарским францима као ни за проблем Косова и Метохије,

Према његовим речима, прави је куризитет да ће та посланичка група имати сутра у расправи онолико минута, по броју, колико је сати држао мандатар свој експозе, али и у тих неколико минута грађани ће, како је рекао Обрадовић, моћи да чују глас опозиције.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here