Након тенденциозног и злонамерног писања неколико таблоида о нашем промотивном споту “Kључ промена – зашто гласати 4. марта”, имамо потребу и одговорност да се обратимо јавности и објаснимо шта је био циљ овог видеа и шта желимо да постигнемо независном кампањом за повећање излазности.

У текстовима и порталима дневних листова “Информер” и “Ало”, али и делу јутарњег програма ТВ “Пинк” кроз излагање Драгана Ј. Вучићевића, приказан је исечак из спота, али је контекст у потпуности промењен. Цитираћемо новинаре ових листова: “Опозициони јуришници су разлог свог неуспеха пронашли у угледу председника Србије Александра Вучића, коме у својој немоћи и бесу, јер на демократски начин не могу да га победе, сада прете убиством”. Наиме, сценарио целокупног спота смишљен је по узору на последњу сцену из легендарног вестерна “Добар лош зао” и коришћени су готово идентични елементи, прилагођени политичком моменту. У питању је био перформанс студената под маскама садашњих градских и републичких челника.

Новинари ових медија једном у низу показују да могу да фабрикују ванредно стање и лажно узбуњују своје читаоце када год пожеле, па су и наш покрет у самом зачетку сврстали међу оне који “позивају на убиство Вучића”, што је наравно потпуна бесмислица. Наша намера је била да прикажемо како се у луткарском политичком позоришту садашњих власти по обичају крију претенденти на највише функције, уз истицање у први план само и једино некога ко се представља као председник свих грађана Републике Србије, медијски недодирљиву личност, некога потпуно ирелевантног на изборима за Скупштину града Београда. Такође, истакли смо и да ће изгубити ту прву “битку”, а потом и “рат” – алудирајући на губитак избора на свим нивоима.

Kао свој први циљ истакли смо повећање пажње о важности избора, будући да је промена власти коначно и математички могућа. У том смислу не промовишемо ниједну опозициону листу појединачно, већ навијамо за победу удружене опозиције, оне која сутра може и мора да постави оквир за нормално функционисање града, али и равноправне изборне услове за убудуће, оне која за почетак мора да донесе цивилизацијске промене. А што је најважније – кључ промена у целојземљи условљен је управо опозиционом победом на београдским изборима 4. марта.

Спорни видео можете погледати на:

https://www.facebook.com/KljucPromena/videos/228125607761094/

 

 

Покрет “Kључ промена”

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here