Саша Радуловић је одбацио тврдње радија Дојче Веле, према којима дугује више од милион долара пореза у САД. Он је одбацио такве наводе и најавио тужбу против овог немачког медија.

Према изводу из документације америчке Пореске управе, коју је објавио Дојче веле, Саша Радуловић за 2000. и 2002. годину за порез дугује 1.069.670 долара.

„Податак је јаван и он се објављује у случају када федералне пореске власти објаве заложно право у корист САД-а на нечију читаву садашњу и будућу имовину, покретну и непокретну зато што није платио порез. У том случају су они дужни да то ставе на увид заинтересованим лицима“, рекао је новинар Дојче Велеа и аутор текста Немања Рујевић.

Бивши министар и лидер Покрета „Доста је било“ каже да објављени документ види први пут.

„Или је фалсификат у питању, или се ради о грубој грешки. Пошто ја нисам био у Америци од 2001. године, односно долазио сам само туристички, али нисам живео, нити сам радио тамо, немам никаква сазнања о овим документима, и утврдићемо о чему се заправо ради“, рекао је на то Радуловић.
У тексту се још открива да је на основу шифре, реч о порезу на приход, али да подаци о начину приходовања нису јавни. Једина ствар око које се слажу Радуловић и аутор текста јесте да је за порески дуг Америци од милион долара било неопходно остварити приход од око 2,5 милиона.

„Ја никакав порез нисам дужан и нажалост никада у својој каријери, ниједне године нисам зарадио, односно приходовао 2,5 милиона долара на који бих морао да платим оволики порез“, додао је Радуловић.

Аутор текста такође подсећа да неплаћање не значи нужно и утају пореза која је свесна превара и кривично дело, али и да чињеница да активирано заложно право није избрисано, поврђује да дуг никада није плаћен.

„Да ли ће господин Радуловић покушати да, како је рекао, прибави доказе да је он чист, да је платио све порезе, да ли ће у томе успети, да ли ће се испоставити да је ово грешка америчких федералних служби, у шта ја сумњам, то већ није ствар ни моја, ни овог текста“, навео је Рујевић.
Саша Радуловић најављује тужбу против немачког листа, јер је текст објављен без његовог коментара, док аутор тврди да је, иако тема није била унапред најављена, неколико пута покушао да закаже разговор.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here