Покрет Доста је било поручио је председници скупштине Маји Гојковић да не дозволи мандатару Вучићу да читањем експозеа “малтретира Скупштину и посланике”.

Читање експозеа ће, како је најављено, трајати 15 сати.

„Подсећамо председницу Скупштине да је комплетно време предвиђено за расправу о експозеу ограничено на пет сати, тако да изглање не би смело да траје дуже од пола сата, највише сат времена“, наводи се у саопштењу Покрета доста је било.

Тај покрет позвао је мандатара да почне да поштује законе и да на време предложи нови састав владе и њен концизан план рада.

„Захтевамо да се седница Скупштине закаже седам дана унапред, у складу са Пословником Скупштине, и да се и посланицима и јавности достави текст експозеа о коме ће се расправљати“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу је оцењено да мандатар сваке две недеље помера рокове за састављање владе и изговара се на спољне притиске, и да то тактизирање указује да је једини циљ да се све институције уруше, да грађани мисле да све зависи од једног човека који наводно једини нешто ради, а сврха је припрема за председничке изборе.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here