У првих шест месеци ове године је због различитих тумора на боловању дужем од 30 дана било 7,84 одсто више запослених у Србији него у истом периоду прошле године.

Са овом дијагнозом се највише повећао број запослених који су привремено спречени за рад, што директно одржава поражавајућу статистику према којој од карцинома годишње у Србији оболи око 33.000 људи.

Према последњем извештају Републичког фонда за здравствено осигурање Србије о привременој спречености за рад дуже од 30 дана, због тумора су највише одсуствовали радници на подручју филијале Нови Пазар.

На том подручју обољели од тумора чине чак 17 одсто свих који су ишли на боловање, а изнад просека су када је реч о боловању из истог разлога и становници Зрењанина, Ваљева, Сремске Митровице и Пирота.

У порасту су и болести мишићно-коштаног система и везивног ткива, због којих је на боловање у првој половини ове године отишло 7,7 одсто више запослених него у истом периоду 2014. године.

У првих шест месеци ове године је због различитих обољења пред лекарску комисију, која између осталог одлучује о боловањима од преко 30 дана, изашло 150.704 осигураника, од којих неки и више пута, што је за 4,3 одсто више него у првој половини прошле године, пишу „Новости“.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here