Он је и и ватрени колекционар средњевековног наоружања, попут мачева, самурајских мачева и бодежа, као и стручњак за руску историју

Он је гитариста, сликар, полиглота, колекционар, ватрени фудбалски и хокејашки навијач, чак и стручњак за историју. Руски министар обране Сергеј Шојгу је човек бројних талената, пишу руски медији.

Kад се не бави горућим питањима – борбе против такозване Исламске државе у Сирији, напетим односима с НАТО савезом или генерално политиком у земљи, руски министар обране Сергеј Шојгу, човек од поверења руског председника Владимира Путина, ужива у својим хобијима.

Шојгу је иначе најдуговјечнији руски функционер у пост совјетској ери, а у све то време служио је на врло важним државним функцијама, укључујући и министарства за хитне интервенције те као гувернер московске регије.

Ипак, кад Сергеј Шјогу (61) не ради, опушта се уз своје бројне хобије.

Шојгу је отац две ћерке и ватрени фудбалски хокејашки навијач. Изразито воли да слика. Шојгу је и ватрени колекционар средњевековног наоружања, попут мачева, самурајских мачева и бодежа. Стручњак је за руску историју, односно период историје везан за владавину Петра Великог.

Вешт је свирач гитаре и течно говори чак девет светских језика, укључујући енглески, јапански, кинески и турски.

Шојгу је рођен 21. маја 1955. године у Чадану, у покрајини Тува. Отац му је био припадник домородачког туванског становништва, а мајка Рускиња. Често се враћа у свој родни крај како би се опустио.

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here