Председник Русије Путин је упутио телеграм саучешћа француском председнику Оланду.

– Русија је спремна за најближу сарадњу са Француском у свим сферама антитерористичких активности. Да би се победио тероризам, треба ујединити снаге целог човечанства, бескомпромисно се борити са свим његовим облицима и манифестацијама. Треба уништити или разоружавати терористе, уништи инфраструктуру поџемља и одлучно исец́и његову финансијску подршку. Шокира ме окрутност и посебан цинизам овог злочина који је извршен на дан националног празника Француске. Тероризму је потпуно стран људски морал, његове жртве постају невини људи, укључујуц́и жене и деца – пише у телеграму руског председника.

Подсетимо, у теориристичком нападу који је синоћ извео, како се сада верује Француз туниског порекла, у Ници је убијено најмање 80 људи, док је више од 100 тешко повређено.

Француска полиција је у камиону који је усмртио више од 80 људи у Ници пронашла експлозив и аутоматско оружје, преносе француски медији.

Стручњаци оцењују да то откриће значи да је напад био планиран, а на то указују и чињенице да се догодио у пешачкој зони, где нема возила, а појавиле су се и тврдње да је ИСИС одговоран за трагедију, јер је желео да се освети за убиство свог вође.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here