Председник Русије Владимир Путин коментарисао је оптужбе Вашингтона о наводном мешању Русије у америчке председничке изборе 2016.

„Ево шта ме брине: Олимпијске игре би требало да почну у фебруару, а када су код нас председнички избори? У марту. Постоје врло велике сумње да се све ради како би се створила атмосфера незадовољства, која је некоме потребна, спортских навијача и спортиста да је држава наводно била укључена у кршења правила и да је за то одговорна“, рекао је Путин током разговора са радницима Чељабинске фабрике компресора.

Председник Русије је констатовао да данашње међународне спортске организације, укључујући и МОК, веома зависе од великог броја компонената, првенствено спонзора, затим од купаца телевизијских права, од оглашивача. Према његовом мишљењу, „то је огроман слој веза и зависности“. „А контролни пакет налази се у Сједињеним Америчким Државама“, јер се тамо налазе главне компаније које наручују и плаћају за телевизијска права, тамо су главни спонзори, главни оглашивачи“, додао је руски лидер.

„Као одговор на наше наводно мешање у (америчке) изборе, они желе да створе проблеме током избора за председника Русије“, истакао је Путин.

„Ако је то тако, онда је то веома лоше, јер подрива сам смисао олимпијског покрета“, сматра Путин. „Зато што спорт, попут културе, треба да буде ван сваке политике, јер су то мостови који уједињују људе, а не нешто што уништава односе међу државама“, објаснио је руски председник.

„Видећемо како ће се даље развијати ситуација“, додао је Путин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here