У СПС планирају да део укупног дуга од 4,5 милиона евра реше продајом неких некретнина које су у њиховом власништву

Социјалистичка партија Србије је у финансијском шкрипцу, а део дуга од 4,5 милиона евра планира да реши тако што ће продати део објеката који су у њиховом власништву, сазнаје Kурир.

Социјалисти у поседу имају нешто више од 27 објеката, а чак 6, 5 милиона евра вреде четири објекта у Београду. Највредније је свакако здање по ком су социјалисти познати, на Студентском тргу, које има 3.000 квадрата и које банке процењују на 4,3 милиона евра.

Спискали паре

– Унутар странке је јавна тајна да је последњих 10 година Дачић био тај који се сматрао задуженим за прикупљање новца, али и да је СПС потрошио чак 15 милиона евра. Такође, сви су свесни да се унутар странке недомаћински понашају, али је Дачић јавно констатовао да је директор странке Дејан Бацковић крив за овај финансијски колапс због аматеризма. Међутим, већина из врха СПС се не слаже с њим у вези са тим – каже извор Kурира.

Према тврдњама нашег саговорника, сви унутар СПС свесни су да је продаја објеката једини начин да се странка ослободи дугова.
– Странка дугује 4,5 милиона евра, али су то дугови који се развлаче годинама. У то спадају кредити, дуговања за медијске кампање, дуг према РТС, „Телекому“… Владимир Заграђанин и Милутин Мркоњић дали су неке идеје за излазак из шкрипца, видећемо како ће то тећи даље – каже наш извор.

Шеф социјалиста Ивица Дачић није желео да се изјашњава о овој теми, а сазнања Kурира потврдио је и сам Бацковић. Он, међутим, није желео да открива које ће објекте продати.

Праве план за враћање

– У износ од 4,5 милиона евра није укључен само фиксни дуг, то је репрограм у који су укључени „Телеком“ и РТС, плаћају се кроз рату… Неки дугови се вуку десетак, петнаест година… Планирамо ускоро да седнемо и да се договоримо шта би било најпаметније продати. Биће потребно време за то, не може ништа на о-рук и наврат-нанос – каже Бацковић.

Према подацима СПС, странка има 80 објеката – у књигама је као власништво заведено 27 површине од око 12.000 квадрата, а 53 некретнине се воде као друштвена својина.

Покретна имовина
НА СПИСKУ И 23 АУТОМОБИЛА

Сем 80 објеката, социјалисти у возном парку имају 23 аутомобила.
– Међу колима у власништву странке су, између осталог, марке „ситроен“, „дачија“, „фолксваген“, „шкода“ и „мицубиши“ – каже извор из СПС.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here